KILPASARJA

Naisten kilpasarjaan otetaan 8 joukkuetta ja miesten kilpasarjaan 16 joukkuetta.

Kilpasarjassa noudatetaan Suomen Salibandyliiton virallisia kilpailusääntöjä.

• Kentän koko on virallinen eli 20x40m.

• Peliaika kilpasarjassa on 2x15min juoksevaa peliaikaa ja viimeisen erän viimeiset 3min pelataan tehokasta peliaikaa. Finaalin peliaika on alustavasti 3x15min, siten että viimeisen erän 3 viimeistä minuuttia ovat tehokasta peliaikaa.

• Kilpasarjan kaikki ottelut pelataan kahdella tuomarilla

• Joukkueiden paremmuus määräytyy saavutettujen pisteiden perusteella. Voitosta saa kaksi, tasapelistä yhden ja tappiosta nolla pistettä.

• Tasapisteissä joukkueiden paremmuuden määräävät järjestyksessä:
    1) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet
    2) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)
    3) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit
    4) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)
    5) koko sarjassa tehdyt maalit
    6) arpa.

• Pudotuspelivaiheessa ottelun päättyessä tasan ratkaistaan voittaja suoraan rangaistuslaukauskilpailulla, jossa joukkueet valitsevat aluksi kolme vetäjää. Jos tämän jälkeen tilanne on tasan niin rangaistuslaukauskilpailua jatketaan äkkikuolema periaatteella.

• OSM –kisojen voittaja saa edustusoikeuden mahdollisesti järjestettäviin opiskelijoiden EM-kisoihin

• Kolmelle parhaalle joukkueelle luvassa mitalit

• Ottelut keskeytetään, jos maaliero kasvaa 12 maaliin.

• Mikäli sääntöjä rikotaan tai joukkueet tai yksilöt käyttäytyvät epäasiallisesti, turnauksen jurylla oikeus sulkea joukkue tai yksilö pois turnauksesta.

• Mikäli ottelu jää pelaamatta sen takia, että joukkue/joukkueet eivät ilmaannu paikalle, langetetaan 50e sakko poissaolevalle joukkueelle/joukkueille.